Omelette with cepes

INGREDI√čNTEN 4 PERSONEN
10 eieren
200 g eekhoorntjesbrood (porcini, cèpes)
1 stronk peterselie
1 bakje veldsla
50 gram veldsla
2 dik gesneden bruine boterhammen
1 sjalot ui
1 teentje knoflook
Boter
Olijfolie
Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE
Maak het eekhoorntjesbrood schoon met een scherp mesje of een borsteltje. Zorg dat al het zand verwijderd is. Schil de peterseliewortel en snijd hem in heel dunne plakjes. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel de knoflook, hak hem fijn en kneus met een mes. Zet de ovengrill aan. Laat een pan voorverwarmen op het vuur. Besprenkel het brood met olijfolie en toast het onder de ovengrill. Draai het halverwege om. Doe een klontje boter in de pan. Bak het eekhoorntjesbrood. Voeg er de peterseliewortel aan toe. Laat even samen stoven.

Voeg er de sjalot en de knoflook aan toe. Kruid met peper en zout en laat de sjalot een tijdje mee stoven. Roer regelmatig om of schud met de pan. Snipper de peterselie en doe hem bij de paddenstoelen. Roer om en laat kort meebakken. Zo houd de peterselie zijn kleur. Verdeel alles gelijkmatig over de pan. Klop de eieren los in een kom en kruid ze met peper en zout. Giet ze over de paddenstoelen en laat even bakken op een heel laag vuur.

Zet de pan met eieren onder de ovengrill. Spoel de veldsla en laat hem uitlekken in een vergiet.

Haal de pan met eieren uit de oven. Verdeel er de veldsla over en werk af met een likje olijfolie. Geef er de toast bij.

WANT MORE?!
Join the m.community

Do you feel me?

Join the m. community

WANT TO COOK?
Check out my recipes

Do you want to cook with me?
Learn from the master!

Let's cook